Folytatódik a Nyitott Szemmel sorozat a Györkös Mányi Albert Emlékházban

Szokás Indiát és Kínát úgy emlegetni, mint a világ két „kulturális ősforrását”, amelyek földrajzi közelségük ellenére hosszú évszázadokig nem keveredtek konfliktusba. A 20. század során világhatalommá fejlődő két hatalmas ország különböző társadalmi-politikai berendezkedése, regionális szerepe és versengése sok érdekellentétet szül, mindkét ország azonban látványos gazdasági sikereket ért el az utóbbi évtizedekben, amelyek nagymértékben átrendezik a geopolitikai erőviszonyokat is. Szalma György publicistával, aki rövid időn belül mindkét országban megfordult, a sajtóban pedig be is számolt az élményeiről, arra teszünk kísérletet, hogy ebben a kontextusban értelmezzük azokat a kontrasztokat, párhuzamokat és tapasztalatokat, amelyek egy európai utazó számára tanulsággal bírhatnak.

Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) Nyitott szemmel sorozatának Menni Kínába, Indiába. Vetélytársak Ázsiában című beszélgetésére 2018. november 22-én, csütörtökön, 18:30-tól kerül sor.

Az est házigazdája Laczkó Vass Róbert, aki egyben a sorozat társszervezője is. A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.

Új hozzászólás