Revista Művelődés - versiunea romana Művelődés - magyar verzió

Jövő héten kezdődik az idei hangversenyévad Sepsiszentgyörgyön

A hangversenyévad helyszíne idén a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagyterme és a Krisztus Király-templom

Október 29-én pénteken kezdődik az idei hangversenyévad, az első koncertet a Brassói Szimfonikus Zenekar adja. A hangversenyévad helyszíne idén a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagyterme és a Krisztus Király-templom.

Az idei hangversenyévad várható programja:

Október 29., 19 óra –  Brassói Szimfonikus Zenekar (Tamási Áron Színház)
November 26., 19 óra – Szilágyi Zsolt Herbert, orgonakoncert (Krisztus Király-templom)
December 17., 19 óra –  Brassói Szimfonikus Zenekar (Tamási Áron Színház)
Január 21., 19 óra -  Rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar (Tamási Áron Színház)
Február 25., 19 óra – Nagyszebeni Állami Filharmónia (Tamási Áron Színház)
Március 15., 19 óra – Georgius Kamarazenekar (Tamási Áron Színház)
Május 6., 19 óra – Plugor Sándor Művészeti Líceum Koncertje (Tamási Áron Színház)
Május 27., 19 óra – Jászvásári Állami Filharmónia (Tamási Áron Színház)

A 2021/2022-es hangversenyévadra a jegyeket a sepsiszentgyörgyi Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám) lehet megvásárolni, amely hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken pedig 9 és 15 óra között tart nyitva. Érdeklődni a 0267-312104-es telefonszámon lehet, a jegyek ára 30 lej, diákok és nyugdíjasok számára 15 lej.

A rendezvényen való részvétel a jelenleg is érvényben lévő egészségügyi előírásoknak megfelelően zajlik, a helyek száma korlátozott. A belépéshez kötelező oltási igazolás, 72 óránál nem régebbi RT-PCR-teszt, 48 óránál nem régebbi hitelesített antigéngyorsteszt vagy védettséget igazoló irat felmutatása.

Tetszik önnek az oldal? Segítsen egy lájkkal. Köszönjük!

Új hozzászólás

További írások

A videoklip érdekessége, hogy a zenekar tagjai nem jelennek meg benne, helyette Ruszuly Ervin táncművészé, valamint a különleges hanghatásoké és a monokróm fényjátéké a főszerep.

A verseny célja a népköltészet és az egyetemes magyar irodalom népszerűsítése, anyanyelvünk ápolása, valamint a tiszta, szép magyar beszéd iránti igény felébresztése és ébren tartása.

Az együttes már több éve foglalkozik gyerek- és felnőttoktatással, valamint népi énekek tanításával. Az ünnepi előadás során közös énekléssel és tánccal várják az érdeklődőket.

Szeptember 13-án, 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében mutatják be a Keresztúton című előadást.

Szeptember 8-án, 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében a Vecsei H. Miklós és csapata által létrehozott koncertszínházi előadást tekinthetik meg.

A rendezvényen köszöntőt mond dr. Széman Péter EMKE-elnök, dr. Bibza Gábor református esperes Reményik Sándorra emlékezik, a költő verseiből Albert Júlia színművész ad elő.

A táborban a világ különböző pontjairól érkeztek, jelen voltak a dallasi, sepsiszentgyörgyi, brassói, békéscsabai, budapesti, alcsútdobozi és győri drámacsoportok tagjai is.

A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a SzINT Kulturális Egyesület 2021. augusztus 15. és 22. között immár huszonharmadik alkalommal szervezi meg a Szent István-napi Nemzetközi Kisebbségi Néptánctalálkozót.

2021. augusztus 1-7 között 170 sepsiszentgyörgyi gyerek és fiatal tanult táncot és éneket, illetve vett részt közösségfejlesztő játékokon Borospatakán. 

A csíkszeredai Agora Alapítvány a Mikó-várban rendezi meg a XIV. Nemzetközi Dob-Ban Ritmusfesztivált.

A szervezők idén is csűrfiával és népi játszótérrel várják a legkisebbeket, tematikus filmekkel, túrákkal, tárlatvezetésekkel, mesemondással és beszélgetésekkel az örök kíváncsiakat, valamint függőágyakkal a megfáradtakat.

Ebben a közös utazásban számos helyszín, idősík és téma váltakozik: bejárhatjuk az öreg kontinenst, találkozhatunk zarándokokkal, trubadúrokkal, királyokkal és szerzetesekkel.

 Az ifjúsági akadémia témája, címe: Kincses Kárpát-medence. A magyarság hagyományos értékei.

Az eseményt tavaly a járványügyi korlátozások miatt napolták el, XIII. kiadása azonban most már biztosan 2021. július 11. és 16. között lesz.

Gyenyisz Sapovalov és a Csíki Kamarazenekar tart közös hangversenyt 2021. június 20-án, vasárnap 18 órától a csíkszeredai Csíki Moziban.