„Sacrificiul și martiriul ofițerilor superiori ai Revoluției și luptei pentru libertate din 1848–49 nu pot fi celebrate, cel mult putem să-I mulțumim Celui Atotputernic pentru faptul că ofițeri de un caracter atât de puternic, curajoși și altruiști, maghiari și nemaghiari, au luptat acolo și atunci în armata maghiară” – subliniază Szika Levente Zoltán, jurnalist din Sighetu Marmației, în editorialul ediției din noiembrie a revistei Művelődés.
Rubrica Emlék-lapok/ File de memorie conține două articole. În Vissza, haza! De van-e haza? / Înapoi, acasă! Dar mai există casă? Borbély Emma, inginer agronom din Chibed (MS), prezintă amintirile din al Doilea Război Mondial ale lui Orbán Irma, din aceeași localitate. „Despre evenimentele trăite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial oamenii nu au îndrăznit să vorbească deschis, chiar și la ani și ani după dictaturii comuniste” – consemnează printre altele autoarea articolului. În articolul Látlelettöredék Barcaföldvárról / Fragmente despre Feldioara (BV),Serdült Benke Éva, profesoară de limba și literatura maghiară din Paks (Ungaria), explorează istoria localității Feldioara și a cetății din zonă printr-o călătorie personală, împletind evenimentele istorice cu atmosfera locului, amintindu-și și de iadul fostului lagăr nr. 2 de prizonieri de la Feldioara.
Rubrica Enciklopédia / Enciclopedie conține trei articole. Boros Ernő, jurnalist din Carei, rememorează viața și activitatea poetului Fényi István, la aniversarea a 30 de ani de la trecerea în neființă a acestuia din urmă. În articolul Kolozsvári divat / Moda din Cluj, Darabont Csenge Zsófia, studentă a UBB, analizează portul de odinioară al clujenilor, la cumpăna dintre secolele al XIX-lea și al XX-lea. Ultimul material al rubricii este semnat de scriitorul Tar Károly, care publică a treia parte a seriei despre centenarul Breslei Artistice Transilvănene.
Pe coperta din față a revistei se află o fotografie realizată de Demeter Zsuzsanna, iar pe coperta din spate o fotografie de Vízkelety László. În această ediție au fost utilizate fotografii și ilustrații realizate de Benkő Levente, Borbély Emma și Papp Annamária, altele provin din colecții personale și publice.