
Editorialul lunii martie este semnat de către redactorul Benkő Levente, și prezintă câteva gânduri despre noua situație creată de pandemia de coronavirus, și modurile în care cititorii revistei ar putea să profite într-un fel din restricțiile impuse. Autorul subliniază faptul că urmează o perioadă (nu se știe exact, cât de lungă) în care avem posibilitatea de a încetini puțin și de a face ce de obicei nu avem timp să facem: să citim, să petrecem mai mult timp cu familia, să jucăm jocuri de societate, să urmărim spectacole de teatru online – să ne reîntoarcem astfel la noi înșine și la cultura universală a omenirii.
Același Benkő Levente publică în cadrul rubricii „Kérdező” („Întrebări”) și un interviu cu Vákár István, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, despre angajamentul instituției în cadrul căreia își desfășoară activitatea și despre diferitele modalități în care aceasta sprijină cultura generală.
Pe paginile rubricii „Enciklopédia” („Enciclopedie”) publicăm două articole: una semnată de istoricul clujean Fazakas László despre perioada dualistă a Clujului (și despre faptul că această perioadă este una foarte puțin cunoscută de istorici până în momentul de față), și un al doilea text scris de către profesoara de limba maghiară Buksa Éva Mária, care este defapt prima parte a articolului comemorativ dedicat vieții renumitului scriitor, traducător și călător Bölöni Farkas Sándor (1795-1842), cu ocazia aniversării a 225 de ani de la nașterea acestuia.
Pe paginile rubricii „Emlék-lapok” („File de memorie”) biologul și fostul muzeolog Karácsonyi Károly din Carei/Ravensburg (Germania) semnează un amplu articol despre istoria ziarului „Nagykároly és Vidéke”, publicație apărută pentru prima dată în data de 1 septembrie 1884.
În rubrica „Itthon-otthon” („Acasă – aici și acolo”) filozoful Csáki Rozália, directorul general al Fundației Comunitare din Odorheiu Secuiesc, își prezintă propria viziune asupra deciziei de a se muta acasă după terminarea studiilor universitare la Cluj-Napoca, și de a-și valorifica cunoștințele obținute în folosul comunității din orașul natal.
În cadrul rubricii „Színpad” („Scenă”) istoricul Csirák Csaba semnează o scurtă apreciere personală a spectacolului susținut de către cântăreața laureată cu Premiul Kossuth, Szvorák Katalin, la Satu Mare, în data de 24 ianuarie 2020.
Pe paginile rubricii „Hétköznapi hőseink” („Eroi de toate zilele”) elevii Csurka Alexandra-Ancuţa, Csurka Emese și Ranyák Roland Adalbert de la Școala Generală din Câmpulung la Tisa, sub îndrumarea profesoarei Jankó Ingrid Blanka, semnează un reportaj-portret despre scriitorul, politicianul și personalitatea media Zonda Attila și activitatea acestuia.
În cadrul rubricii „Vadrózsák” („Flori de măceș”) publicăm prima parte a articolului semnat de către pictorul pe lemn Kovács Pali Ferenc din Macău despre arta mobilierului pictat, o tradiție practicată de câteva secole bune în Țara Călatei.
Fotografiile și ilustrațiile revistei au fost realizate de către Bogdan Meseșan, László Miklós, Kiss Gábor, Kővári Endre, Márkó Laci, Józsa Levente și Repiszky Tamás.