
„Una din pietrele de temelie ale culturii este istoria noastră din Bazinul Carpatic, care este izvorul ideal, elementul de formare și de influențare al evenimentelor noastre culturale” –notează în editorialul său redactorul șef, Dáné Tibor Kálmán.
În cadrul rubricii „Közösség” („Comunitate”), Papp Zsuzsa și Ilyés Irén prezintă activitatea și țelurile fundației, denumită „Közösségért Alapítvány” („Fundația pentru Comunitate”).
În cadrul rubricii „Kérdező” („Întrebări”), Barta Boglárka semnează un interviu, intitulat „Esély a túlélésre” („Șanse la supraviețuire”), realizat cu profesorul universitar și etnograful Andrásfalvy Bertalan, cel care, în interviu, subliniază necesitatea ca națiunile europene să-și redescopere propriile lor valori culturale.
În rubrica „Galéria” („Galerie”), Nagy Emőke, istoric și arhivist din Cluj prezintă pe larg noua sală de expoziții, deschisă în cadrul Protopopiatului Romano Catolic din Cluj, iar sculptorul turdean Suba László tratează subiectul relațiilor dintre muzică, literatură și artă.
În cadrul rubricii „Könyvesház” („Casa cu cărți”) profesorul și istoricul clujean Gaal György prezintă viața și activitatea de zi cu zi a fostului savant și profesor universitar clujean, Márki Sándor. În cadrul aceleiași rubrici, studentul Forró-Bathó Ákos, din cadrul UBB, Facultatea de Istorie și Filozofie, semnează o recenzie a unui volum, intitulat „Erdélyi srácok” („Puști din Transilvania”), conținând memorii ale unor foști tineri ardeleni, condamnați la ani grei de închisoare politică în urma înăbușirii, de către trupele sovietice, a Revoluției maghiare din 1956, convorbiri realizate de către Benkő Levente, Papp Annamária și Vig Emese, din Cluj
Pe paginile rubricii „Hétköznapi hőseink” („Eroi de toate zilele”), Almási Eszter, Juhász Zoltán László și Szabó Eszter, elevi ai școlii generale din comuna Dorobanți (jud. Arad), sub îndrumarea profesorului Almási Gábor, semnează un reportaj-portret despre regretatul medic dr. Almási Béla, cel care a și-a dăruit toată activitatea sa, atât pe plan medical, cât și pe cel cultural, în folosul comunității din satul său natal.
Fotografiile și ilustrațiile revistei au fost executate de către André Zsuzsa, Bali János György, Benczédi Sándor, elevii din Dorobanți, Forró Ágnes, Nagy Emőke, Suba László, altele provenind din colecții comunitare, ca: Fundația „Salvator”, Asociația „Gyermekek Szíve” („Inima Copiilor”), Fundația „Közösségért”, Asociația „Hip-Tep”.