"În spațiul limitat al anilor optzeci, teatrul a jucat un rol important în viața orașului meu și a oamenilor care trăiesc aici. Existau puține experiențe din altă parte, iar imaginația copiilor era stimulată nu doar de cărți, ca material vizual, ci și de teatru și acele câteva zeci de minute de film TV, pe săptămână" – notează printre altele în editorialul din februarie al revistei Művelődés Rostás-Péter Emese. Autoarea rememorează câteva momente din trecutul teatrului din Sfântu Gheorghe, legate de recenzia cărții despre Seprődi Kiss Attila, fostul regizor al teatrului din municipiul covăsnean. Recenzia cărții scrise de Salamon András din rubrica „Könyvesház” / „Casa cu cărți”, este semnată de Matekovics János Zoltán, bibliotecar din Sfântu Gheorghe.
În cadrul rubricii „Enciklopédia” / „Enciclopedie”, Serdült Benke Éva, profesoară din Paks (Ungaria), originară din Transilvania, publică un scurt studiu cu titlul „Madách és a Nő” / „Madách și Femeia”, în care prezintă în detaliu destinul tragic al lui Fráter Erzsébet, soția lui Madách Imre, una dintre cele mai importante figuri ale dramaturgiei maghiare, care s-a aflat în conflict permanent cu mama scriitorului, Majtényi Anna. Un alt articol, din cadrul aceleași rubrici, este semnat de Killyéni András, istoric de sport și informatician din Cluj-Napoca, care comemorează 80 de ani de la nașterea tatălui său, antrenorul și profesorul de sport Killyéni Péter.
În cadrul rubricii „Közösség” / „Comunitate”, folcloristul Halász Péter, din Lunca de Jos (HR), rezumă istoria revistei Honismeret din Ungaria, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la înființarea acesteia, în anii 1970. În rubrica „Tudomány” / „Știință”, în articolul intitulat „A tudásvágy érték, a tudás hatalom” / „Dorința de cunoaștere e valoare, cunoașterea e putere”, profesoara clujeană Szima Csilla prezintă istoria educației din Cluj.
În rubrica „Galéria” / ”Galerie”, Balla Sándor prezintă lucrările artistei japoneze Kusama Yayoi, cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 94 de ani.
Cel mai recent reportaj din seria „Hétköznapi hőseink” / „Eroi de toate zilele” ne prezintă viața și activitatea unei personalități publice din Mediaș. Catalan Stefania, László Bernadett Judit și Vajda Szilvia, în articolul intitulat „Alázattal a közösség szolgálatában” / „Cu modestie în slujba comunității", sub îndrumarea actriței Gazdag Erzsébet, îi aduc un omagiu istoricului și inginerului cercetător medieșan Búzás Árpád.
Pe coperta din față a revistei apare o fotografie realizată de Darvas Rezső cu ocazia „înmormântării” Fărșangului și totodată a iernii în Jigodin/Miercurea Ciuc, județul Harghita, în februarie 2023. Pe cea din spate putem vedea o creație a artistei Kusama Yayoi. Celelalte poze și ilustrații ale acestui număr au fost realizate de Serdült Benke Éva, Terbócs Attila, Roskovics Ignác, Pólya Zoltán, Molnár Szabolcs, Josef Hofreit, Georg Hoefnagel, Garry Knight și Tracey Wong, altele provin din colecții personale și publice.