XII. Mozsika Népzenei Műhelymunka

A Kovászna Megyei Művelődési Központ és Kovászna Megye Tanácsának közös szervezésében 2024. augusztus 26 – 30. között kerül sor Csernátonban a XII. Mozsika népzenei műhelymunkára

A XII. Mozsika Népzenei Műhelymunka hosszú távú célja népzenénk, néptáncaink, népszokásaink továbbadása, éltetése és a nagyközönség körében történő népszerűsítése.

Rövid távú célként népzenénk éltetését, a népzenei együttesek kialakulásának elősegítését, illetve népi hangszereink megszerettetését tűztűk ki.


A műhelymunkán a résztvevők kétféle tevékenység közül választhatnak, érdeklődésük függvényében:

  • népdaltanulás;

  • népzeneoktatás a következő hangszereken: hegedű, brácsa, nagybőgő, harmonika. 

A népdaloktatás kiscsoportokban történik, míg a népzeneoktatás esetében a résztvevők a műhelymunka első napjaiban egyesével, vagy hangszerenként elosztott kiscsoportokban, az oktatók szakmai irányításával - zenei ismeretüknek megfelelően - tanulnak népzenét. Ezt követően, a műhelymunka további részében a csoportban való zenélés fortélyait gyakorolják, egy népi zenekar felépítése szerint. 

A műhelymunka során szerzett ismereteket a résztvevők a rendezvény zárónapján (pénteken) egyéni, illetve közös előadás keretében mutatják be egymásnak, illetve a nagyközönségnek.

Jelentkezni a regisztrációs űrlap kitöltése által lehet, mely az alábbi linken érhető el:

Jelentkezési határidő: 2024. július 7. A helyek száma korlátozott.

Érdeklődni a 0267-351 648-as és a 0741-597198-as telefonszámokon, vagy a cultcovasna@gmail.com email címen lehet, illetve személyesen a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 2. szám).

A műhelymunka részvételi díja: 400 RON (amely tartalmazza a szállást, étkeztetést és a programot), amelyet kérünk banki átutalással az alábbi kincstári számlaszámra befizetni a jelentkezési határidő lejárta előtt. 

- RO64 TREZ 2562 1G33 5000 XXXX (kérjük, hogy a banki utalványon ne mulasszák el feltüntetni a Kovászna Megyei Művelődési Központ adószámát [Cod fiscal], amely a következő: 44 04 389, valamint a résztvevő személy nevét).

A jelentkezéshez szükséges iratok a következők:

  1. Orvosi igazolás a családorvostól;

  2. Szülői beleegyezés (kiskorúak esetében);

  3. Részvételi nyilatkozat (felnőttek esetében);

A 2. és 3. számú típusnyomtatványok megtalálhatók a www.kultkov.ro weboldalon.

 

A típusnyomtatványokat aláírva kérjük 2024. július 7-ig eljuttatni a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyére vagy elküldeni e-mailben a cultcovasna@gmail.com e-mail címre.

Új hozzászólás