Sepsiszentgyörgyön koncertezik a Lámpaláng duó

A RMDSZ Sepsiszentgyörgyi Nőszervezete szervezi a Lámpaláng erdélyi turnéjának sepsiszentgyörgyi állomását 2024. június 14-én, 19 órától a Park Szálloda és Étterem kertjében, a belépés ingyenes.

A Lámpaláng zenéje énekelt költészet, irodalmi pop – a hattagú formáció duóként is járja az országot-világot: saját dalokkal, megzenésített versekkel, balladákkal, ráolvasásokkal és mondókákkal teremt kalandos zenei világot.

Tóth Orsi éneke és Kristóf Martin gitárjátéka magabiztosan vezet a műfajok erdejében, ahol érintenek folkot, modern country popot, bluegrasst, időnként rockot és finom énekes-dalszerző dallamokat is. Repertoárjukban tisztelegnek Weöres Sándor, Petőfi Sándor, Radnóti Miklós, József Attila, Pilinszky János és Nagy László költeményei előtt, amelyek mellé egyenlő félként emelnek be kortárs verseket és saját dalszövegeket is.

Az együttes második nagylemeze 2024. márciusában jelent meg ,,Egyedül a magasban” címmel, amelyre egy nagyon friss, gazdag és új Lámpaláng-hangzást álmodtak meg az alkotók.

TAGOK:
Tóth Orsi - ének
Kristóf Martin - akusztikus, elektromos gitár

Új hozzászólás