XXV. Hajnal Akar Lenni Népdaléneklési Verseny

November 11–12-én rendezik meg Szatmárnémetiben, a Dinu Lipatti Filharmóniában a XXV. Hajnal Akar Lenni Népdaléneklési Versenyt a Bartók Béla Egyesület, a Szent-Györgyi Albert Társaság, a Romániai Magyar Dalosszövetség, a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA), a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ, valamint a G. M. Zamfirescu Művelődési Ház szervezésében.

A versenyen részt vehet bárki, aki nem végzett énekszakot zeneművészeti akadémián vagy főiskolán, nem engedélyezett énekes, továbbá betöltötte 12. életévét. A jelentkezni kíánó versenyzők küldjék el az orbannagy@gmail.com e-mail-címre jelentkezési lapjukat, melyen a következő adatokat kérik feltüntetni: név, születési adatok, lakcím, telefonszám, foglalkozás, a döntőben előadásra kerülő dalok kottája, és a dalok szövege. A szervezőbizottság névre szóló meghívóval visszaigazolja a jelentkezést.

Minden versenyző két dalcsokorral, vagy egy dalcsokorral és egy népballadával tud jelentkezni. Egy dalcsokor 2-3 népdalból áll. Népies műdalokat nem fogadnak el. A szervezők két ajánlással fordulnak a jelentkezőkhöz:

– ajánlatos a régi típusú magyar dalkincsből meríteni;

– a fellépő versenyzők népviseletben szerepeljenek.

A versenyzőknek rendelkezniük kell iskolájuk, vagy valamelyik művelődési intézmény ajánlásával. A versenyzők kérhetnek KÓTA térségi szintű minősítést, színvonaltól függően „Minősült”, „Dicséretes” vagy „Kiváló” fokozatokat érhetnek el. A döntőbe jutott versenyzők a KÓTA országos népzenei szintű minősítését kérhetik, ahol elérhetik a Bronz, Ezüst vagy Arany, illetve a legjobbak az Arany Páva minősítési fokozatot, melyhez csatolniuk kell a kitöltött jelentkezési lapot és  mellékletet.

Azokat a versenyzőket, akik a fenti elvárásoknak megfelelnek, díjtalan ellátásban részesítik a szervezők. Kísérőt, legyen az egy vagy több személy (családtag, felkészítő stb.), csak abban az esetben fogadhatnak, ha 2017. november 5-ig kifizetik a személyenkénti kísérői díjat. A felkészítő mentesül a kísérői díj alól.

A verseny első három helyezettje és a közönség kedvence, valamint a versenyzők által kiválasztott legjobb énekes pénzdíjban részesül: 800, 700, 600, 600, 600 lej értékben.

Jelentkezési határidő: 2017. október 31.

Új hozzászólás