Pályázati felhívás

A Kelemen Lajos Műemlékvédő Társaság és a Kolozsvár Társaság közösen fotópályázatot hirdet a Fogadjuk örökbe a 700 éves Kolozsvárt! program keretében Kolozsvári homlokzatok címmel.

A pályázat témájának leírása

A beadott fényképek kizárólag Kolozsvár történelmi belvárosában található műemléképületek homlokzatát ábrázolhatják. A kolozsvári műemlékek jegyzékét meg lehet találni a KLMT honlapján (www.klmt.ro).

Két kategóriában várjuk a jelentkezőket: 20 éves korig és 20 év felett.

Amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhetnek. Egy pályázó legtöbb 5 darab digitális fényképpel pályázhat az alábbi paraméterek szerint: 30x40 cm formátumban, 300 dpi felbontásban és jpg kiterjesztéssel. A fényképek elmentésekor először a fotós nevét (ékezetek nélkül), majd a felvétel sorszámát tüntessék fel (fotosneve_01.jpg).

Leadási határidő: 2016. július 15.

A fényképeket a laciesgyongyi@yahoo.com e-mail címre várjuk, illetve postán vagy személyesen a Kolozsvár Társaság székhelyére (Kolozsvár, Piața Unirii / Főtér 22. szám) 10:00 és 14:00 óra között. Telefonos elérhetőség: 0264 592 187.

A pályázónak mellékelni kell egy Word dokumentumot – a fényképek leírásával a következő minta szerint: fotosneve_01.jpg, az épület leírása, valamint az épület műemlékkódja –, a jelentkezési lapot és a nyilatkozatot (aláírva és beszkennelve).

A kiválasztott legjobb 40 fényképből kiállítást szervezünk 2016 augusztusában a Kolozsvári Magyar Napokon a Magyar Főkonzulátus előcsarnokában.

A kiírás megtalálható a KLMT (www.klmt.ro) és a Kolozsvár Tarsaság honlapján (www.kolozsvartarsasag.com). A nyilatkozat, valamint a jelentkezési lap letölthető a honlapokról.

A pályázatot augusztus elején bíráljuk el, eredményt pedig a kiállítás megnyitóján hirdetünk.

Sok sikert kívánunk mindenkinek!

Új hozzászólás