Revista Művelődés - versiunea romana Művelődés - magyar verzió

Várják a jelentkezőket a IV. Kárpát-medencei Színjátszó, Filmes Táborra

A Mikó András Alapítvány (Brassó, Erdély, Románia) és a Féling Színház (Békéscsaba, Magyarország) megszervezi a IV. Kárpát-medencei Színjátszó, Filmes Tábort (Székelyzsombor, Erdély, Románia).

A tábor időpontja: 2022. augusztus 05-16

(Beérkezés: 2022. aug. 05 – elutazás: 2022. aug. 16)

Előadók, táborvezetők:

             > Formanek Csaba (Budapest – rendező, színész, író – drámaíró workshop)

> Bálint Ferenc (Brassó, Grimasz Színházi Csoport – rendező – színészmesterség, rendezés)

> Hegedűs Ildikó (Győr – a Győri Nemzeti Színház, a Hold Színház rendezője– színészmesterség, rendezés)

> Steinwender József (Békéscsaba – rendező, Féling Színház – színészmesterség, rendezés).

             > Hanusz Norbert (Békéscsaba – filmrendező, Féling Színház – film)

Ajánlott alsó korhatár 16 év, felső korhatár 50 év.

A program költségeihez való hozzájárulás 30.000 (harmincezer) Ft/fő és/vagy ennek megfelelő RON, EUR, (kb. 420 RON/82 EUR – két részletben: 1. = 20.000 és 2. = 10.000 Ft). A díjat átutalással 2022. 07. 20-ig kérjük megfizetni (MKB Bank HU26 10102615-05479800-01003005; swift kód: BUDAHUB, Féling Színház Kulturális Egyesület; a megjegyzés rovatba írják be: Székelyzsombor költség hozzájárulás!) Készpénzben 2022. aug. 05-én a helyszínen.

Jelentkezési határidő: 2022. július 15.

Jelentkezés: a megadott jelentkezési lap kitöltésével, megküldésével a bizalom@gmail.com; steinwender.jozsef@gmail.com címekre.

Tajékoztatást kaphat a…

Mobil: +36/20/938-99-06 (Steinwender József, Magyarország)

Mobil: +40/724/79-55-77 (Bálint Ferenc, Erdély, Románia)

telefonszámokon és/vagy a megadott e-mail címeken.

A táborról röviden: A Kárpát-medence magyarlakta településein és a diaszpórában élő nem hivatásos színjátszóknak, színjátszó rendezőknek és filmeseknek ajánljuk a tábort.

Azt szeretnénk, ha Erdély, Partium, Délvidék, Felvidék, Magyarország, diaszpóra területéről jelentkeznének színjátszók, filmesek/filmkészítők.

Az intenzív workshop keretében – a tervek szerint és a jelentkezők számának függvényében – három 8 fős színész és egy 5 fős filmes csoportot kívánunk szervezni. (A színész csoportokhoz csatlakozhat 1-1 fő színjátszó rendező.)

Minden további, itt nem szereplő részletről érdeklődhet a steinwender.jozsef@gmail.com vagy a bizalom@gmail.com címen.

TÁMOGATÓ(K):

Emberi Erőforrások Minisztériuma

http://felingszinhaz20.atw.hu/

 

Tetszik önnek az oldal? Segítsen egy lájkkal. Köszönjük!

Új hozzászólás

További írások

Július 10-én kerül sor a gernyeszegi Teleki-kastélyban a GernyeFestre, amely rendhagyó népművészeti programokkal, kamaraesttel, a Fejes Művészeti Akadémia mentoráltjainak koncertjével és izgalmas, zenei határokat átlépő produkcióval várja az érdeklődőket.

Még ma is áll a falu impozáns méretű nyugati tornya, valamint az egykori főszentély, amelynek boltozata ugyanakkor régóta a beomlással fenyeget.

„Ahhoz, hogy a lengyelek és magyarok is megismerjék jobban történelmük közös szakaszait, fontos összegyűjtünk a lengyel vonatkozású erdélyi történeteket.”

Ötödik alkalmához érkezett a február végén elindított Üveghang Akadé-mia nevű zenei ismeretterjesztő képzés. A meghívott előadó ezúttal a kolozsvári Erich Türk orgona-művész lesz, aki Johann Sebastian Bach életét és munkásságát fogja bemutatni a közönségnek.

Sepsiszentgyör-gyön jön létre Erdély legújabb városi fesztiválja, a Tabakó a régi dohánygyár újrapozicionálásának egyik fontos elemeként. A dohánygyár a Tabak Fórum által elindított ötletbörze és közösségi igényfelmérés alapján a szentgyörgyiek programjavaslataival lesz megtöltve, évente egyszer pedig a helyszín és Sepsiszentgyörgy népszerűsítése érdekében nagyméretű fesztivált is szerveznek itt.

Idén július 10–15. között szervezik meg a Csíkszeredai Régizene Fesztivál hagyományos kísérőrendezvényét, a XIV. Régizenei Nyári Egyetemet. Az érdeklődők színes kínálatból, kilenc mesterkurzus közül választhatnak az előképzettségüknek és érdeklődési területüknek megfelelőt. 

Fleisz János kötetét június 16-án, csütörtökön 18 órától mutatják be Nagyváradon, a Lórántffy Zsu-zsanna Refor-mátus Egyházi Központ Múzeum-termében.

Az Erdélyi Néprajzi Múzeum a Román Madártani Társa-sággal közösen június 10-én, pénteken minden-kit szeretettel vár a Fülemülék éjsza-kájára, amelyet immár harmadik alkalommal szervez meg Kolozsváron a törökvágási falumúzeumban.

Június 11-én, szombaton tizenhatodik alkalommal kerül sor a Kézdiszentlélek fölötti szent hegyen a Perkő Gyermek- és Ifjúsági Táncegyüttesek Találkozójára.

címmel szervezett a Bálint Tibor Baráti Társaság székelyudvarhelyi rendezvényt a tehetséggondozás és az irodalmi kommunikáció jegyében. 

A Kovászna Megyei Művelődé-si Központ és Kovászna Megye Tanácsa által 2021-ben útjára indított Kultúr-kültér címet viselő rendezvény-sorozat ezúttal Szárazajtát és Gelencét veszi célba. 

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy elindult a Művelődés köz-művelődési havilap új Facebook-oldala.

A Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy és a Tamási Áron Színház Tóték a Székelyföldön címmel kültéri kiállítást szervez a SepsiBook Irodalmi Fesztivál alkalmából, melynek megnyitójára 2022. május 26-án, csütörtökön 16:30-kor kerül sor a Sepsi Aréna teraszán.

2022. május 24-én, kedden 19 órától a világhírű erdélyi hegedű-művész, Ruha István tiszteletére tart emlék-koncertet Mihály András Imre (hegedű) és Gheorghe Rizea (zongora) Sepsiszentgyörgyön, az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében.

Július 1. és 3. között tizenhar-madik alkalommal kerül sor a nagyszebeni ASTRA Múzeum Skanzenben a sokak által kedvelt és látogatott Hungarikum Napokra. A fesztivál a térség legismertebb szabadtéri, magyar eseménye, ahonnan idén sem hiányozhatnak a kézművesek és őstermelők, akik május 30-ig jelentkezhetnek.