Üveghang Akadémia III/4 – Swing à la Django: Vivaldi 4 Seasons – Crossover Koncert

Újabb különlegességgel készülnek az Üveghang Akadémia zenei ismeretterjesztő képzés keretében. Magyarország egyik legismertebb és leginnovatívabb pop-swing zenekara, a Swing à la Django lép fel 2024. június 8-án, 19 órától a Park Szálloda és Étterem kertjében.

Vivaldi 4 Seasons - Crossover koncert roppant izgalmas kísérlet a barokk egyik legnagyobb művének modern feldolgozására. A klasszikus zene fúziója a swing, jazz, latin és folk zenével. Antonio Vivaldi Négy évszak hegedűverseny-sorozatát mindenki ismeri, de ebben a formában még soha nem hallhatta. A teljes zenemű átdolgozásra került, tételről tételre haladva több zenei stíluson átívelő utazásra invitáljuk a hallgatókat. Az ismert melódiákat izgalmas swing, jazz, latin és folk hangzásokba és ritmikába vezetik át a zenészek, olasz, francia, magyar, spanyol, amerikai dallamok és virtuóz improvizációk szövik át. A kísérlet célja, hogy közelebb hozza a barokk zenét a ma emberéhez, közérthetővé tegye a régi idők zsenialitását!


A Swing à la Django két aranylemezzel büszkélkedő formáció, idén ünnepli megalakulásának tizedik évfordulóját. Különleges stílusötvözetet teremtettek azzal, hogy zenéjük hangzásában harmóniára talál a popzene, keverve a magyar autentikus folklór zenével, a francia manouche swinggel és az argentin bossa novaval. Ezen stílusok ötvözetének eredménye az általuk Hungarian Django Swing-nek nevezett egyedi stílus. A zenekar slágerei meghódították az elmúlt két évben a nagyobb rádiók lejátszási listáit és a zenei megosztókon milliós nézettséget értek el. 2021-ben A Dal 5-ik helyezettei lettek, 2022-ben pedig középdöntősei saját dalaikkal. A zenekar tagjai: Lombos Pál – zenekarvezető, nagybőgő, Dani János – szólógitár, hegedű, Seres Vilmos – klarinét, tárogató, Dani Norbert – ritmus gitár, nagybőgő, Gallyas-Lakatos Róbert – zongora, Weisz Nándor – ütő, Baranyi Zoltán – hegedű.

A belépőjegy ára: felnőtteknek 20 RON, gyermekeknek és diákoknak ingyenes.

Szervező: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy

Partnerek: Weisz Art Managament, Park Szálloda és Étterem

Új hozzászólás