Revista Művelődés - versiunea romana Művelődés - magyar verzió

Ünnepi műsorral és online előadásokkal várja közönségét a Puck Bábszínház

Január 22-én, A magyar kultúra napja alkalmából verses műsort láthatnak az érdeklődők a Puck Bábszínház Facebook-oldalán. Emellett pedig újra virtuális színházlátogatásra hívja közönségét a kolozsvári bábszínház, online látható előadásokkal.

Január 18-án, hétfőn, 18:00 órától látható az Urmánczi Jenő által rendezett Ha én lennék Mátyás király, amelyet szombaton, 23-án is megtekinthetnek az érdeklődők, 11:00 órától.

Január 22-én szintén a Facebook-oldalon lehet követni a 18:00 órától kezdődő ünnepi műsort, amelynek keretén belül a bábszínház színészei kortárs, Kolozsvárhoz kötődő költők gyerekverseit adják elő.

A hónap utolsó hetében a Varga Ibolya által rendezett Csipike című előadást láthatja a közönség, amelyet 25-én, hétfőn, 18:00, valamint 30-án, szombaton, 11:00 órától közvetítenek.

A bábszínház román tagozata is online produkciókkal várja nézőit, szintén Facebookon (https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck), valamint a Puck honlapján (https://teatrulpuck.ro/).

Legkorábban A román kultúra napjára készített műsorral jelentkeznek, a Könnycsepp királyfi (Făt Frumos din lacrimă) című mesével, amelyet a bábszínház honlapján hallgathatnak meg az érdeklődők, Ramona Atănăsoaie előadásában.

Keddenként tovább folytatódik az AudioPuck projekt, ahol a színészek különböző meséket olvasnak fel, ezeket a honlapon hallgathatják meg az érdeklődők. Január 19-én pedig Az angyalok utcája (Strada cu îngeri) című előadás látható 18:00 órától, Decebal Marin rendezésében. Az előadást vasárnap, 24-én újra meg lehet tekinteni 11:00 órai kezdettel. Végül pedig A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Punguța cu doi bani) előadás látható 26-án 18:0, valamint 31-én 11:00 órától, a román tagozat előadásában.

Tetszik önnek az oldal? Segítsen egy lájkkal. Köszönjük!

Új hozzászólás

További írások

Az együttes már több éve foglalkozik gyerek- és felnőttoktatással, valamint népi énekek tanításával. Az ünnepi előadás során közös énekléssel és tánccal várják az érdeklődőket.

Szeptember 13-án, 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében mutatják be a Keresztúton című előadást.

Szeptember 8-án, 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében a Vecsei H. Miklós és csapata által létrehozott koncertszínházi előadást tekinthetik meg.

A rendezvényen köszöntőt mond dr. Széman Péter EMKE-elnök, dr. Bibza Gábor református esperes Reményik Sándorra emlékezik, a költő verseiből Albert Júlia színművész ad elő.

A táborban a világ különböző pontjairól érkeztek, jelen voltak a dallasi, sepsiszentgyörgyi, brassói, békéscsabai, budapesti, alcsútdobozi és győri drámacsoportok tagjai is.

A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a SzINT Kulturális Egyesület 2021. augusztus 15. és 22. között immár huszonharmadik alkalommal szervezi meg a Szent István-napi Nemzetközi Kisebbségi Néptánctalálkozót.

2021. augusztus 1-7 között 170 sepsiszentgyörgyi gyerek és fiatal tanult táncot és éneket, illetve vett részt közösségfejlesztő játékokon Borospatakán. 

A csíkszeredai Agora Alapítvány a Mikó-várban rendezi meg a XIV. Nemzetközi Dob-Ban Ritmusfesztivált.

A szervezők idén is csűrfiával és népi játszótérrel várják a legkisebbeket, tematikus filmekkel, túrákkal, tárlatvezetésekkel, mesemondással és beszélgetésekkel az örök kíváncsiakat, valamint függőágyakkal a megfáradtakat.

Ebben a közös utazásban számos helyszín, idősík és téma váltakozik: bejárhatjuk az öreg kontinenst, találkozhatunk zarándokokkal, trubadúrokkal, királyokkal és szerzetesekkel.

 Az ifjúsági akadémia témája, címe: Kincses Kárpát-medence. A magyarság hagyományos értékei.

Az eseményt tavaly a járványügyi korlátozások miatt napolták el, XIII. kiadása azonban most már biztosan 2021. július 11. és 16. között lesz.

Gyenyisz Sapovalov és a Csíki Kamarazenekar tart közös hangversenyt 2021. június 20-án, vasárnap 18 órától a csíkszeredai Csíki Moziban.

A rendezvény mindhárom nap A maszk lehetőségei című előadássorozattal kezdődik, Modesto Casarin olasz rendező vezetésével.

A tárlat anyagát a Magyar Honvédelmi Minisztérium felkérésére állították össze történészek, grafikusok és fényképészek, és először 2015. október 6-án mutatták be Budapesten.