Revista Művelődés - versiunea romana Művelődés - magyar verzió

Ünnepi műsorral és online előadásokkal várja közönségét a Puck Bábszínház

Január 22-én, A magyar kultúra napja alkalmából verses műsort láthatnak az érdeklődők a Puck Bábszínház Facebook-oldalán. Emellett pedig újra virtuális színházlátogatásra hívja közönségét a kolozsvári bábszínház, online látható előadásokkal.

Január 18-án, hétfőn, 18:00 órától látható az Urmánczi Jenő által rendezett Ha én lennék Mátyás király, amelyet szombaton, 23-án is megtekinthetnek az érdeklődők, 11:00 órától.

Január 22-én szintén a Facebook-oldalon lehet követni a 18:00 órától kezdődő ünnepi műsort, amelynek keretén belül a bábszínház színészei kortárs, Kolozsvárhoz kötődő költők gyerekverseit adják elő.

A hónap utolsó hetében a Varga Ibolya által rendezett Csipike című előadást láthatja a közönség, amelyet 25-én, hétfőn, 18:00, valamint 30-án, szombaton, 11:00 órától közvetítenek.

A bábszínház román tagozata is online produkciókkal várja nézőit, szintén Facebookon (https://www.facebook.com/teatruldepapusi.puck), valamint a Puck honlapján (https://teatrulpuck.ro/).

Legkorábban A román kultúra napjára készített műsorral jelentkeznek, a Könnycsepp királyfi (Făt Frumos din lacrimă) című mesével, amelyet a bábszínház honlapján hallgathatnak meg az érdeklődők, Ramona Atănăsoaie előadásában.

Keddenként tovább folytatódik az AudioPuck projekt, ahol a színészek különböző meséket olvasnak fel, ezeket a honlapon hallgathatják meg az érdeklődők. Január 19-én pedig Az angyalok utcája (Strada cu îngeri) című előadás látható 18:00 órától, Decebal Marin rendezésében. Az előadást vasárnap, 24-én újra meg lehet tekinteni 11:00 órai kezdettel. Végül pedig A kiskakas gyémánt félkrajcárja (Punguța cu doi bani) előadás látható 26-án 18:0, valamint 31-én 11:00 órától, a román tagozat előadásában.

Tetszik önnek az oldal? Segítsen egy lájkkal. Köszönjük!

Új hozzászólás

További írások

A szervezők idén is csűrfiával és népi játszótérrel várják a legkisebbeket, tematikus filmekkel, túrákkal, tárlatvezetésekkel, mesemondással és beszélgetésekkel az örök kíváncsiakat, valamint függőágyakkal a megfáradtakat.

Ebben a közös utazásban számos helyszín, idősík és téma váltakozik: bejárhatjuk az öreg kontinenst, találkozhatunk zarándokokkal, trubadúrokkal, királyokkal és szerzetesekkel.

 Az ifjúsági akadémia témája, címe: Kincses Kárpát-medence. A magyarság hagyományos értékei.

Az eseményt tavaly a járványügyi korlátozások miatt napolták el, XIII. kiadása azonban most már biztosan 2021. július 11. és 16. között lesz.

Gyenyisz Sapovalov és a Csíki Kamarazenekar tart közös hangversenyt 2021. június 20-án, vasárnap 18 órától a csíkszeredai Csíki Moziban.

A rendezvény mindhárom nap A maszk lehetőségei című előadássorozattal kezdődik, Modesto Casarin olasz rendező vezetésével.

A tárlat anyagát a Magyar Honvédelmi Minisztérium felkérésére állították össze történészek, grafikusok és fényképészek, és először 2015. október 6-án mutatták be Budapesten.

Az érdeklődőket könyvbemutatók és kiállítások várják, de a szervezők az ovis és kisiskolás gyermekeknek is tartogatnak meglepetéseket.

A koronavírus okán elmaradt Méra World Music világzenei csűrfesztivál szervezői szeptember 17. és 20. között négynapos koncertsorozattal, népzenei mesterkurzussal és fotókiállítással kedveskednek a fesztivál rajongóinak, a világzene és népzene szerelmeseinek.

Augusztus 22-én este ért véget a IV. KaravanAct utazószínházi fesztivál, amely augusztus 17-én rajtolt Nagykárolyban és Börvelyben, majd Kolozsváron folytatódott, és Szatmárnémetiben zárult. Az idei fesztivál lengyelországi, sepsiszentgyörgyi és kolozsvári előadásokkal, valamint egy koncerttel várta a nézőit.

A szervezők felhívják az érdeklődők figyelmét, hogy belépéskor használják a kézfertőtlenítőt, az előadás ideje alatt viseljenek maszkot, továbbá tartsanak kétméteres távolságot a jelenlévőktől.

A fesztivál programjai az érvényben lévő egészségügyi biztonsági intézkedések betartásával zajlanak majd. A koncerteken a helyek száma a térnek megfelelően korlátozva lesz, a helyeket a megérkezés sorrendjében lehet elfoglalni. 

A kialakult járványügyi helyzet bizonytalansága miatt a 2020. június 27-re meghirdetett tordaszentlászlói XXXI. Szent László-napi kórustalálkozót egy évvel halasztják.

Az esemény keretében Benkő Levente bemutatja a Zúgott a Dnyeszter partja – Ujházy Sándor hadnagy emlékei című könyvét is.

A szervezők felkérik a találkozóra benevező kórusokat, hogy műsoruk ne haladja meg a 10-12 percet, továbbá lehetőség szerint minden műsor tartalmazzon legalább egy Kodály Zoltán-művet.