Revista Művelődés - versiunea romana Művelődés - magyar verzió

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a New York-i Nat Osborn Band

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a New York-i Nat Osborn Band, amelynek a Szimpla Sepsiszentgyörgy ad otthont 2022. július 28-án 20 órától.

A Nat Osborn Band egy New York-i együttes, az Atlanti-óceán mindkét partján otthonosan mozog. Osborn „okos, ütős dallamokat ír, amelyek ötvözik az old school Gershwin-korszak dal művészetét a határozottan modern érzékenységgel” (Popdose). Az őt körülvevő zenekar mesteri zenészekből áll, akik mindegyike saját egyedi zenei hangját hozza Osborn ötletes dalaihoz. Nat New Yorkban született és napjainkban is ott él. A város minden energiája a vérében és a zenéjében lüktet, amit magával visz, függetlenül attól, hogy a világ melyik részén lép fel. Stílusa New Yorkhoz hasonlóan a hatások eklektikus keveréke. Egy halom soul és erős adag funk, jazz és indie-rock keveredik egy izgalmas és vibráló eredeti hangzással. A zenekar energikus show-iról vált közismertté, legyen a helyszín egy nagy fesztivál színpadon, vagy egy fülledt pincehelyiség.
 
A 2012-ben alakult Nat Osborn Band 2013 áprilisában adta ki debütáló albumát, a The King and The Clown-t a híres New York-i Le Poisson Rouge-ban. A megjelenést követően a zenekar fáradhatatlanul turnézott, több mint kétszáz koncertet adott az Egyesült Államok és Európa között. Fesztiválokon léptek fel, gyakran szerepeltek az Atlanti-óceán mindkét partján, és nyolc ország televíziójában lettek ismertek.

A zenekar 2016 őszén adta ki első koncert albumát. A felvételt, amely a zenekar 2015-ös európai turnéja alatt készült, Danielle Warman (Bruce Springsteen, Phish) keverte.

2018-ban a banda kiadott egy két dalos kislemezt a „Roam” + „Drifting” címmel. 2020 februárjában a zenekar élő koncertet vett fel a New York-i Rockwood Music Hallban. A koncertet a hozzá tartozó videóval együtt 2021-ben tették közzé a YouTube-on és a Bandcamp-en.

Osborn 2022 nyarán turnéra repül Európába a banda gitárosával, Dustin Carlsonnal, aki az kíméletlen szólók, az ötletes ritmusjáték és a pompás texturális támogatás jellegzetes keverékét hozza magával. A krakkói születésű Mike Parker basszusvirtuóz, régi munkatársuk és New York-i társuk lesz együtt. A New York-iak triójához csatlakoznak a legjobb európai zenészek, köztük a híres lengyel szaxofonos, Slawek Pezda. A 2022-es koncertturné keserédes hangulatban indul majd, hiszen az együttes 2021-ben elveszítette egyik tagját. A Damian Niewinski dobos a Covid-19 világjárvány áldozata lett. A zenekar ezt a turnéját az ő emlékének ajánlja.

Jegyeket a helyszínen lehet megvásárolni, amelynek ára 35 lej.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a koncertre!

 

Tetszik önnek az oldal? Segítsen egy lájkkal. Köszönjük!

Új hozzászólás

További írások

Hétköznapi hőseink – írjunk történelmet! elnevezésű kezdeményezés írásait tartalmazó kötetet 2022. augusztus 20-án délután 14 órától mutatjuk be a Kolozsvári Magyar Napok keretében.

Az előadásokban bemutatják az energiatermelés és az energiahordozók természetének alakulását, valamint jövőbeli tervek, elképzelések is terítékre kerülnek.

A rendezvény Nagy Gábor, a 100 éve elhunyt híres kolozsvári vendéglős és szállodatulajdonos tevékenységét mutatja be.

Boér Mária Napkelet országa című könyvét, a Vetekedik vala háromféle világ elnevezésű trilógia I. kötetét mutatják be Kolozsváron, a Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány székhelyén.

Augusztus 20-án (10,30-tól) Benedekmezőn (Sepsiszentgyörgy mellett) a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete megszervezi a Tündérvár Családi Fesztivált, melyen egésznapos, tartalmas foglalkozásokra várják a családokat.

A Heltai Gáspár Könyvtári Alapítvány, a Szarkaláb Néptáncegyüttes és a SzINT Kulturális Egyesület (Szent István-napi Néptáncalálkozóért Egyesület), folyó év augusztus 12-21 között az idén is megszervezi, immár huszonnegyedik alkalommal, a Szent István-napi Nemzetközi Kisebbségi Néptánctalálkozót.

A legfeljebb húszfős csoportok félóránként mehetnek fel a toronyba, hogy megtekintsék a felújított templomot és Kolozsvárt madártávlatból. 

Fontos tudnivaló: a torony kizárólag előzetes regisztrációt követően látogatható, a jelentkezés során kapott visszaigazoló e-mail felmutatásával. 

Erdély legjelentősebb kulturális fesztiválján hatvan helyszínen négyszázötven programmal várják az érdeklődőket.

Kultúrák találkozása, fergeteges koncertek, kalotaszegi ízek, családi programok, hajnalig tartó tánc és baráti beszélgetések jelentették a fesztivál hetedik kiadását.

A könyvtár magyar részlege 2022 augusztusától kezdődően egy friss kezdeményezésnek, a klasszikus orosz könyvklubnak lesz a házigazdája. A klasszikus orosz irodalom kimagasló alkotásainak értő bemutatása, az olvasás során felmerülő kérdések megvitatása mellett figyelmet fordítanak az orosz kultúra számos remekművére is.

Pénteken, augusztus 12-én, 19:00 órától az Erdélyi Dudás Rend koncertezik Sepsiszentgyörgyön, a KultúrPark színpadán. A 2008-ban Vajdahunyadon alakult együttes Európa különböző történelmi korszakaiból és területeiről származó dallamokat ötvöz korunk zenei hangzásvilágával.

Zabolára utazik a Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy Szentimrei 100 nevet viselő kültéri kiállítása, mely tavaly jött létre a jeles néprajzkutató születésének 100. évfordulója alkalmából. 2022. augusztus 2-án, Zabolán, a Csángó Néprajzi Múzeum előtt 16 órai kezdettel mutatja be a tárlatot Szebeni Zsuzsanna, a Liszt Intézet vezetője.

A fesztivál a dobra és az oly sokszínű ütős, meg perkúciós hangszerekre építkezve vezeti el az érdeklődőket a világzene, jazz és igényes rockzene ritmusközpontú világába augusztus 5-7. között.

Kovászna városközpontja ad otthont 2022. július 30-31. között a harmadik Orbaiszéki Forgács Fesztiválnak. A hajdani kézműves mesterségeket bemutató rendezvény célja, hogy erősítse az orbaiszéki emberek identitástudatát, ugyanakkor az idelátogató turisták is betekintést nyerhessenek a székelyek életébe, hagyományaiba, kultúrájába.