16. kiadásához érkezett a Dob-Ban Ritmusfesztivál

„Amióta az Isten megalkotta a természet rendjét, úgy intézte, hogy legyen egy ritmus, amely működteti ezt a hatalmas rendszert. Az ember által megszólaltatható hangszerek varázslatosak, visszaadják a természet hangjait, eredeti ritmusát. Együtt Dobbanhat minden nép szíve, ha megszólal a zene.” Martonosi György – a Dob-Ban Ritmusfesztivál védnöke

Az idén is hatalmas DobBantásra készül a csíkszeredai Agora Alapítvány.

Immáron tizenhatodik alkalommal kerül sor az országszinten egyedülálló, nemzetközi Dob-Ban Ritmusfesztiválra, augusztus 3-4-5-6-án a csíkszeredai Mikó-várban és a Szakszervezetek Művelődési Házában. Az elmúlt években rengeteg nemzetközi hírnévnek örvendő zenész lépett a Dob-Ban színpadára, így az idén is olyan sztárvendégekre számíthat a kedves közönség, akik minden bizonnyal megdobogtatják majd mindannyiunk szívét.

A fesztivál a dobra és az oly sokszínű ütős, meg perkúciós hangszerekre építkezve vezeti el az érdeklődőket a világzene, jazz és igényes rockzene ritmusközpontú világába.

Idén is a páratlan élményt nyújtó koncertek mellett professzionális workshopok, kurzusok, bemutatók, hangszerkiállítás, dobos felvonulás, örömzenélés is várják majd az érdeklődőket, így a gyerekektől a felnőttekig bárki izgalmas bepillantást nyerhet az ütős és perkúciós hangszerek, valamint ezek megszólaltatóinak varázslatos világába.

Külön színfoltot jelent majd a már hagyományosan megszervezett dobosoknak szóló, három napos intenzív dob-oktatás, a IX. DobMánia Erdélyi Workshop, amelyre a Szakszervezetek Művelődési Házában kerül sor 3-4-5-én.

Augusztus első hétvégéjén, 4-5-6-án pedig nem csak a dobosokra gondoltunk, hiszen kicsinek-nagynak, zenésznek-nem zenésznek, mindenkinek szól ez a fesztivál, hennázással, gyerekprogramokkal, hangszerkiállítással, világszínvonalú koncertekkel és számos színes programmal várjuk az érdeklődőket!

 

 

 

 

Új hozzászólás