
În editorialul lunii aprilie intitulat „Koronavírus” („Coronavirus”) redactorul-șef Dáné Tibor Kálmán așterne câteva gânduri despre acest război împotriva inamicului invizibil, precum și impactul acestui război atât asupra economiei mondiale și a proceselor istorice, cât și asupra vieții omului obișnuit. „Multe popoare care trăiesc în mediul natural consideră că în timp ce mărșăluiesc cu forța, din când în când e bine să se oprească pentru ca <sufletul să-i ajungă din urmă>. Acum viața noastră grăbită și extenuantă a fost oarecum stopată de coronavirus: pentru ca sufletul să ne poate ajunge din urmă.”
Pe paginile rubricii „Enciklopédia” („Enciclopedie”) publicăm cea de a doua parte a articolului comemorativ dedicat vieții renumitului scriitor, traducător și călător Bölöni Farkas Sándor, semnat de Buksa Éva Mária.
În rubrica „Emlék-lapok” („File de memorie”) fostul profesor universitar Fülöp László din Kaposvár (Ungaria) publică câteva fragmente din viața lui Orbán Elek mai în vârstă, din satul Polonița, axându-și scrierea pe testamentul și autobiografia acestuia.
În cadrul rubricii „Színpad” („Scenă”) fosta actriță Nászta Katalin semnează un articol de prezentare despre decernarea din acest an a premiului pentru cea mai bună dramă maghiară contemporană. Acest premiu a fost înființat de către văduva marelui scriitor Örkény István, Radnóti Zsuzsa, cu un an mai devreme, și se acordă în data de 24 februarie, pentru a comemora premiera celei mai renumite drame a scriitorului, intitulată „Tóték” („Familia Tót”). În anul 2020 au fost premiate trei drame: „Tíz” („Zece”) de scriitorul ardelean Székely Csaba, „Örökség” („Moștenire”) de Schwechtje Mihály, și piesa radiofonică documentară a lui Hajdú Szabolcs și Török Illyés Orsolya, intitulată „Objektiva Theodora”.
În rubrica „Galéria” („Galerie”), sculptorul Suba László din Turda prezintă pe scurt cele mai importante expoziții și evenimente de artă vizuală din Budapesta de la sfârșitul anului 2019.
În cadrul rubricii „Hétköznapi hőseink” („Eroi de toate zilele”) elevii Deák Noémi, Orbán Szabolcs și Szováti János de la Liceul cu predare în limba maghiară din Gherla, sub îndrumarea profesorului Riti József Attila, semnează un reportaj-portret despre profesorul, istoricul și fondatorul de școală Balázs-Bécsi Attila.
În cadrul rubricii „Vadrózsák” („Flori de măceș”) încheiem articolul semnat de către pictorul pe lemn Kovács Pali Ferenc din Macău despre arta mobilierului pictat din Țara Călatei.
Fotografiile și ilustrațiile revistei au fost realizate de către Simó Csaba, László Miklós, Hugh Lee Pattinson, Eparhia Romano-Catolică din Alba Iulia, Biserica Reformată din Călărași, Episcopia Reformată din Ardeal, Gordon Eszter, Kincses Gyula, Máthé Zoltán și Fundația Téka.