Kamaradarabot mutat be a marosvásárhelyi Stúdió Színház

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős színészosztálya 2024. március 2-án és 3-án, szombaton és vasárnap 19 órától mutatja be a Stúdió Színházban Móricz Zsigmond kisregénye, az Árvácska nyomán készült, Állami című előadását Forgács Péter rendezésében.

Minden társadalom leírható azzal, ahogy bánik a gyerekeivel. Móricz Zsigmond kisregénye, az Árvácska, a gyermekbántalmazás őstörténete a magyar irodalomban ma is aktuális, borzalmai bármikor megtörténhetnek, sőt megtörténnek környezetünkben. A másodéves magiszteri színészosztály és Forgács Péter olvasatában négy színésznő eleveníti fel a történetet, amely mélyrehatóan foglalkozik a család, a szeretetlenség és a szeretetéhség groteszk természetével.


A Magyar Művészeti Kar produkciójában Drunek Sára, Ferencz Evelin, Jankovics Katalin és Pósa Fruzsina másodéves magiszteri színész szakos hallgatók játszanak. A díszlet- és jelmeztervet Bács Krisztina, a Román Művészeti Kar harmadéves látványtervező szakos hallgatója készítette. Az előadás rendezője Forgács Péter.

A bemutatót követően márciusban többször látható újra a produkció, a Stúdió Színház weboldalán feltüntetett haviműsor szerint. Jegyeink interneten megvásárolhatók elővételben a Stúdió Színház weboldalán feltüntetett online rendszerben, vagy az előadás helyszínén, kezdés előtt egy órával. Jegyeket foglalhatnak a 0791.22.99.77 telefonszámon vagy a jegy@studioszinhaz.ro email címen. A Stúdió Színház előadásairól bővebb információt a www.studioszinhaz.ro honlapon találnak.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

www.szini.ro

www.studioszinhaz.ro

Új hozzászólás