IV. Népzenei tábor Háromszéken

Negyedik alkalommal zajlik augusztus 24–30-ig a Kovászna Megyei Művelődési Központ és a Kovászna Megye Tanácsa szervezésében a Mozsika háromszéki népzenei tábor a csernátoni Hanna Panzióban. A táborban hegedűn, brácsán, nagybőgőn, cimbalmon játszani tudó diákok és felnőttek vehetnek részt, összesen 35 személy. A program keretében a résztvevők az említett hangszereken népzene-tanuláson, illetve órarendtől függően, kézműves tevékenységen, népi gyermekjátékon és népdaltanuláson vesznek részt. A hangszeroktatást a Heveder Zenekar tagjai vezetik: Fazakas Levente – hegedű, brácsa, Fazakas Albert – cimbalom, Szilágyi László – brácsa, Bajna György – nagybőgő. Népdalokat István Ildikó, a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola ének- és tánctanára oktat.

Kiegészítő programpontként a résztvevők naponta népi játékokon vesznek részt, amelyeket a szervező intézmény munkatársai vezetnek le.

Jelentkezni a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén (Szabadság tér 2. szám), az istvan_magori@yahoo.com email címen, vagy a 0267 351 648, 0742 148 687 telefonszámokon lehet.

Új hozzászólás