Szeptember elején startol a 7. WonderPuck

A szeptember 8 – 10 között megszervezésre kerülő WonderPuck Utcaszínházi Fesztiválon bábelőadások, koncertek, workshopok és számos meglepetés várja az érdeklődőket. A Kolozsváron és Bonchidán zajló fesztivál 7. kiadásán a helyi művészek és a romániai bábszínházak produkciói mellett, hét külföldi társulat előadásai is láthatók lesznek. A fesztivál három napja alatt Spanyolországból, Hollandiából, Olaszországból, Magyarországról, Lengyelországból, Ukrajnából és Bulgáriából is láthatnak produkciókat.

               Idén a programok négy helyszínen zajlanak: Kolozsvár főterén, a Bánffy-udvarban, a Karolina téren és a bonchidai Bánffy-kastélyban. Számos romániai bábszínház előadásai varázsolják majd el a látogatókat: Kolozsvárról a Puck Bábszínház, a MiniReactor, a Magic Puppet, az AnimaArt és a Les Chobeaux Theatre előadásait tekinthetik meg az érdeklődők. A helyi fellépők mellett a bukaresti Țăndărică Színház, a nagyszebeni GONG Színház, az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház és Marionett Társulat, a jászvásári Luceafărul Színház, Brassóból az Arlechino Színház, Gyulafehévárról a Prichindel Bábszínház, illetve Szatmárnémetiből a Spiriduș Bábszínház művészei örvendeztetik meg a látogatókat.

               Az előadások között kedvükre válogathatnak az érdeklődök, megtalálhatóak olyan klasszikusok mint a Hüvelyk Panna, az Oz, a nagy varázsló, a Pán Péter, vagy a Brémai muzsikusok. Emellett vándorelőadások, utcazenészek, nonverbális előadások, kortárs szerzők szövegeinek adaptációja, edukatív-, zenés- és interaktív előadások is láthatóak lesznek. Az érdeklődök már válogathatnak az események között a fesztiválprogramban a WonderPuck honlapján: http://www.wonderpuck.eu/. A fesztiválra ingyenes a belépés.

               A WonderPuck Utcaszínházi Fesztivál hetedik kiadása a Puck Bábszínház, az ESUA egyesület és a Lions klub szervezésében jött létre. Támogatóink: Kolozs megye tanácsa, a Kolozsvári városháza, illetve a román Nemzeti Kulturális Alap (AFCN). Az eseményt idén a Holland Királyság Nagykövetsége is támogatta.

 

Új hozzászólás