Összművészeti eseménnyel zárul az idei KultúrPark

Zenei improvizációval, DJ-zenével, linómetszéssel és tűzzsonglőrködéssel zárul az idei KultúrPark július 26-án, Sepsiszentegyörgyön. A Föld Szint „Linolove” nevet viselő audiovizuális műhelymunkáján a zenei improvizációk és a linómetszés technikája kerül előtérbe. 

A zenészek meditatív muzsikát játszanak különböző varázshangszerekkel (handpan, tank drum, djembe, cajon, cowbell, kalimba, chime, didgeridoo, bongo); a megtisztulást, feltöltődést idéző harmonikus hangulat pedig segíti az önmagunkba fordulást, és felszabadítja az aktív kreatív akaratot, amit a vizuál részben lehet majd kamatoztatni monotípia és linómetszet készítésben. 

Fotó: Kristó-Gothárd Hunor

20:00 és 23:00 óra között küb_beat  szolgáltatja a zenét. Kónya Ütő Bence, alias küb_beat, sepsiszentgyörgyi színész, producer és DJ. A sZempöl Zenekar alapító és mai napig aktív tagja. DJ-ként otthonosan mozog a 2009 óta dívó electroswing minden fajtájú és tempójú változataiban, a breakbeat ezredforuló környéki trekkjeiben és a tech-house hatású 4×4 alapú zenékben. Szettjei többnyire pozitív hangulatú muzsikákra alapszanak, de a mélyebb töltetű, hömpölygős ritmusokat is szívesen játssza. küb_beat 2012-ben megnyerte a legjobb erdélyi remixer díját a Médiabefutó DJ-remix kategóriájában. 2010 óta saját zenéit mások is szívesen játsszák.

Szettjei többnyire pozitív hangulatú muzsikákra alapszanak, de a mélyebb töltetű, hömpölygős ritmusokat is szívesen játssza.

Az emlékezetesnek ígérkező tűzzsonglőr show 21:30 órakor kezdődik. A felnőtteknek 15 lej a belépő, diákoknak és nyugdíjasoknak 7 lej. Hat évnél fiatalabb gyermekeknek a belépés ingyenes. Jegyeket a Városi Kulturális Szervezőirodában, valamint a helyszínen is lehet vásárolni.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala
 

 

Új hozzászólás