Indul a jubileumi évad az Ariel Színházban

2024-ben 75 éves lesz az Ariel Színház – a jubileumi évadban bemutatók, vendégelőadások és számos meglepetés várja a gyerek-, ifjú- és felnőttközönséget.

A Nyomda utcai Ariel Színház október 17-én, vasárnap délelőtt 11 órakor nyitja meg kapuit, a Gabi és a repülő nagypapa című bábelőadással, amelyből az is kiderül, hogy hogyan kell örökbe fogadni egy nagypapát.
Már javában zajlanak Az ellopott hegedű című bábelőadás próbái, amelynek október 1-jén lesz a bemutatója. A szövegkönyv szerzője Demény Péter, az előadást Bonczidai Dezső rendezi; zeneszerző Apostolache Kiss Zéno, a díszlet és a bábok tervezője Tomos Tünde, a koreográfus pedig Bíró Eszter. Szereplők: Halmágyi Éva, Szabó Dániel, Gönczy Katalin, Puskás Győző, Cseke Péter, Nagy Tímea, Gáll Ágnes / Bíró Eszter, Szőlősi-Pénzes Szilárd.
Október 4-én és 5-én az Ariel Színházban, 9-én pedig a nagyváradi FUX Feszten látható az a 10 éven felülieknek és felnőtteknek ajánlott János vitéz, amelyben a teljes mű színapdra kerül, Barabás Olga rendezésében. Előadja Szabó Dániel, a vetített homokanimációt a világhírű Cakó Ferenc készítette; a zeneszerző Kovács Károly, a tervező Barabás Olga és Iszlai Erika. Erre az előadásra helyet foglalni, érdeklődni az arielszinhaz@gmail.com vagy a 0747 942181 mobilszámon lehet.  
Október közepétől ismét műsorra kerül A csizmás kandúr című bábelőadás, amely az elmúlt évadban telt ház előtt vendégszerepelt Pécsen, Veszprémben és Kapováron, a 10. Színházi Olimpia keretében. Az előadás rendezője Sramó Gábor, pécsi Bóbita Bábszínház igazgatója.
Az idei évadtól a Művészeti Egyetem színpadáról átkerül a Nyomda utcai Ariel Színházba a 14 éven felülieknek, illetve felnőtteknek ajánlott Árvácska című bábelőadás. A szövegkönyvet Móricz Zsigmond Árvácska című kisregényének motívumaiból Vidovszky György rendező írta; a zenét Pap Gábor szerezte, a látványt Mátravölgyi Ákos tervezte, az előadás zenei vezetője Strausz Imre-István. 

Az új helyszínen legközelebb október 29-én és 30-án játsszák az Árvácskát - helyet foglalni, érdeklődni az arielszinhaz@gmail.com vagy a 0747 942181 mobilszámon lehet.
Novemberben kezdődnek A hókirálynő próbái, a Kárpát-medence egyik legkiválóbb gyerekszínházi rendezőjével, Bartal Kiss Ritával. Az együttműködés nem újkeletű, az általa rendezett Volt egyszer egy című gyerekelőadás 2019-ben elnyerte az Erdélyi Hivatásos Bábszínházak Fesztiválja (FUX FESZT) nagydíját, 2022-ben pedig a X. Jubileumi Kaposvári Assitej Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén a legjobb gyermekszínházi rendező díját kapta. 

 

Új hozzászólás