17. alkalommal is megszervezik a Bábok Múzeumát a Kolozsvári Művészeti Múzeumban

17. Bábok Múzeuma

A kolozsvári Puck Bábszínház 2023-ban tizenhetedik alkalommal szervezi meg a Bábok Múzeuma nevet viselő bábkiállítást a Kolozsvári Művészeti Múzeumban.

A Puck Bábszínház idén is a nagyközönség elé tárja a 2022–2023-as évadban bemutatott, vagy a korábbi években bemutatott, de még a kiállításon nem szerepelt, előadásainak különleges bábjait. Július 19-től augusztus 6-ig így megtekinthetők a román tagozaton bemutatott Don Quijote és A derék kismanó, valamint a magyar tagozaton bemutatott az Árnyak színháza és a Lúdas Matyi előadások bábjai.

A kiállításon ezeknek az előadásoknak egyes díszletelemei is, valamint az előadások plakátjai is láthatóak lesznek. A Puck Bábszínház és a Művészeti Múzeum együttműködésének, valamint Elena Ilaș koordinálásának gyümölcse ez az évente megrendezett kiállítás, melyet idén július 19-től, szerdától a Kolozsvári Művészeti Múzeumban tekinthetnek meg az érdeklődök. A tárlat augusztus 6-ig látogatható a múzeum nyitvatartásának függvényében, szerdától vasárnapig 10 és 17 óra között.

Új hozzászólás