Hadszíntérkutatás, alapítvány, blog és könyvek az első világháború magyar vonatkozásairól

A Nagy Háború alulnézetből. Hadszíntérkutatás, alapítvány, blog és könyvek az első világháború magyar vonatkozásairól címmel tartja 2018. április 5-én, csütörtökön 18.30 órától Művelődés Estek sorozatának újabb eseményét a Művelődés folyóirat és a Györkös Mányi Albert Emlékház.

A sorozat 3. évadjának 3. találkozója keretében az érdeklődők az első világháború déli hadszíntereinek, ezen belül az Isonzó völgyében, valamint a Doberdó-fennsíkon lezajlott csaták részleteibe, az arcvonal belső életébe szerezhetnek betekintést. A vetített képes, kötetlen beszélgetés meghívott vendégei a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány kutatói, egyben a Nagy Háború Blog alapítói és szerzői: Hrubos-Takács Róbert, Pintér Tamás, Rózsafi János és Stencinger Norbert hadtörténészek.

A meghívottak az est során a hadi események és a hozzájuk kötődő kutatás mellett bemutatják az alapítvány gondozásában megjelent könyveket is: A pokol tornácán. Imre Gábor kadét doberdói naplója (2016); Mesék a Nagy Háborúból. Kovács György harctéri naplója (2016); valamint a Pintér Tamás–Rózsafi János–Stencinger Norbert szerzőhármas Magyar ezredek a Doberdó-fennsík védelmében (2017) című kötetet; illetve Hrubos-Takács Róbert: Holnap fehér álom (2017) történelmi regényét.

Az est házigazdája Benkő Levente történész, újságíró, a Művelődés folyóirat szerkesztője.

Helyszín: Györkös Mányi Albert Emlékház (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.).

Új hozzászólás