Közel-Kelet – közelebbről

Anyanyelve magyar, mentális szoftverét pedig a debreceni kálvinista közeg határozta meg – vallja magáról Sayfo Omar, aki agrármérnök édesapja révén ezer szállal kötődik a háború sújtotta Szíriához. Elismert Közel-Kelet-szakértő, az Utrechti Egyetem kutatója. Tudományos munkásságával és neves kiadványokban közölt publicisztikáival ugyanúgy a vallások, kultúrák és társadalmak közti különbségek megértésére és megértetésére törekszik, mint legutóbb megjelent, Allah tágas földje című regényével, amelyet a 9. Kolozsvári Magyar Napokon ismerhettek meg az itthoni érdeklődők.

Szívesen és azonnal válaszolt a Györkös Mányi Albert Emlékház meghívására, akinek a személyében az Emlékház (Kolozsvár, Republicii/Majális u. 5.) Nyitott szemmel világjáró sorozatának egyik legérdekesebb vendégét tisztelhetjük majd.

2018. december 13-án, csütörtökön, 18:30-kor kezdődő, Közel-Kelet – közelebbről című beszélgetés házigazdája Laczkó Vass Róbert, aki egyben a sorozat társszervezője is. A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt.

Új hozzászólás