Az Iráni konferencia kapta a legjobb rendezés díját az OSZT-on

Az idén Kaposváron tartott Országos Színházi Találkozó (OSZT) díjait tegnap este adták át a helyi Csiky Gergely Színházban. A zsűri döntése alapján a június 10–16. között a somogyi vármegyeszékhelyen tartott seregszemle legjobb rendezés díját Bocsárdi László kapta a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Iráni konferencia című előadásának színre viteléért.

Bocsárdi László jelenleg éppen Temesváron rendez, nem lehetett jelen a díjkiosztó gálán, ezért videóüzenetben köszönte meg a rangos elismerést a fesztivál válogatóinak és zsűrijének egyaránt. Mint fogalmazott, az egész alkotócsapat számára nagy megtiszteltetés ez a díj, és mindenkinek gratulálni szeretne hozzá, elsősorban Ivan Viripajevnek a dráma megírásáért. „Remélem, hogy az Országos Színházi Találkozó idei kiadása szerencsés kezdete egy olyan fesztivál létrejöttének, amely méltó módon képviseli a magyarországi színházi szakmát” – fogalmazott Bocsárdi László üzenetében.

Az Országos Színházi Találkozóra idén 65 társulat 107 előadással jelentkezett, a válogatók által ajánlott 10 nagyszínpadi és 10 kamaraszínházi előadásból a Csiky Gergely Színház művészeti tanácsa 14 darabot választott ki, amelyet a Kritikusok Céhe által jelölt 2 független előadás egészített ki. A közönséget a versenyprogramban szereplő 16 előadás mellett számos off-programra, köztük színházi és táncelőadásokra, családi és gasztronómiai programokra, koncertekre is várták Kaposváron.

Új hozzászólás